Kaltenberg sörről röviden

2013.11.19 03:57

A Kaltenberg egy bajor sör, amelynek sörfőzési hagyománya 1260-ig nyúlik vissza. Münchentől 30 km-re fekszik Geltendorf falu, mellette a Schloss Kaltenberg kastély, aminek pincéjében 1871 óta a mai napig főzik a sört, és toronyszobájából irányítják a birodalmat. A várkertben évente egyszer lovagi tornát is rendeznek, ahova átlagban több, mint 10 000 ember látogat el.

A Kaltenber volt az első bajor sör, amelyet exportáltak, és nemzetközi márka lett. A sört nem Németországban készítik, és viszik ki a nemzetközi piacra, hanem helyben főzik. Ez nem jelenti azt, hogy az itthoni Kaltenberg sör különbözik a bajortól, erre nagyon odafigyelnek, olyannyira, hogy három hetente jönnek minőségellenőrizésre egyenesen a kastélyból.

A www.kaltenberg.com klasszikus bajor sörként jellemzi folyékony kenyerét, ami 4,1%-os alkoholtartalommal bír.